Djupfryst – färskare än färskt!

Det finns en hel del fördelar med att köpa djupfryst istället för färskt.

En stor fördel är kvaliten.

– Man har tillgång till ett brett sortiment grönsaker, kryddor, bär och frukter hela året.
– Skörd när råvaran är som bäst i smak, färg och konsistens.
– Infrysning direkt efter skörd vilket innebär att merparten av vitaminerna bevaras.
– Rotfrukter och ärter odlas på bästa jordarna i Skåne, Halland, Danmark = närordlat.
– Vitaminer och näringsämnen bevaras och förändras inte i frysen.
– Full kontroll på bakteriologiska värden och spårbarhet. Inga jordbakterier i köken.
– Lång hållbarhet i frys vid -18°C (18-36 månader).

En annan stor fördel med djupfryst är ekonomi.

– Vid användandet av djupfryst blir det inget svinn. Man kan använda allt man har köpt.
– Man är ej beroende av dagspriser vilket innebär att storhushåll lätt kan planera långsiktigt och det blir också enkelt att kalkylera menyer.
– Man slipper skala, snitta och förkoka vilket leder till minskad tillagningstid.
– Prisvärda produkter
– Man kan använda det som behövs för att sedan återförsluta förpackningen.
– Flexibelt, går snabbt att anpassa efter antalet gäster = inget behöver slängas.

Magnihill erbjuder en stor variation av produkter till industri, storhushåll och konsument. Vi producerar, packar och säljer både konventionella och ekologiska varor. Vår målsättning är att nå upp till 50 % EKO försäljning 2016. Vi tror på EKO för framtiden och ser en väldigt positiv utveckling bland våra kunder.

d33743