Ekologiska Svenska Blåbär

100 % Ekologiska vilda svenska Blåbär

Blåbär av arten (Vaccinium myrtillus) är en gammal nyttoväxt. Våra ekologiska vilda blåbär kommer från skogarna i norra Sverige, där de mognar i augusti månad.
Fullmogna vilda blåbär är små och har ett saftigt fruktkött, som trots plantans namn är mörkt vinrött. Smaken är söt och lätt syrlig.

Våra blåbär är vildväxande och plockas för hand och transporteras direkt till produktionsanläggningen som ligger i närområdet. I anläggningen rensas och sorteras bären för att sedan frysas in.

Blåbär är fulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det uppmätta antioxidantinnehållet anses – enligt forskare – vara ett av de högsta i växtriket och bland annat så innehåller blåbär antocyanosid och pterostilben. Antocyanosid är ett rödblått pigment som har förmågan att neutralisera skador på kroppens celler orsakade av fria radikaler. Pterostilben har visat sig kunna sänka kolesterol lika effektivt som många kolseterolsängande mediciner. Bland de vitaminer och mineraler man hittar i blåbär finns t.ex. vitamin C, B-vitaminer, E, kalium, järn, mangan och magnesium. Källa: Kurera.se