Hallonpannacotta


Hallonpannacotta och rårörda hallon med kanel.
En läcker svalkande rätt med härlig sommarkänsla!

Innehåll:
10 portioner.

500 g Magnihill hallon (33101, 33102, 33612 Eko)
6 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1 dl strösocker
9 st gelantinblad
1 tsk malen kanel

Lägg gelantinbladen i blöt.
Sjud grädde, socker, mjölk och 300 g av hallonen på svag värme.
Vispa sönder hallonen, krama ur gelantinbladen och vispa ut dem i gräddblandningen.
Sila upp i portionsformar och ställ kallt tills pannacottan stelnat.

Rör resterande hallon med kanelen och lite socker.
Servera kanelhallonen till pannacottan.

OBS! Frysta hallon bör hettas upp innan servering!

Recept framtaget av Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly