Marmelad

Ett stort tack till Eva som gav oss de fina marmeladburkarna och recept till marmeladen som hon gjort på Magnihills bär.

VINBÄRS- & JORDGUBBSMARMELAD

Innehåll:
500gr vinbär
500gr Magnihill jordgubbar
1 dl vatten
8 hg syltsocker
2 tsk vaniljsocker

Lägg bären i en gryta med vattnet och koka upp försiktigt. Då bären har kokt i 5 min. tillsätt vanilj och syltsockret.
Låt alltsammans koka ytterliggare i 5 min. Skumma och häll upp i burkar.

BJÖRNBÄRSMARMELAD

Innehåll:
750gr Magnihill björnbär
2 dl vatten
750gr. syltsocker
2 tsk vaniljsocker

Björnbär och vatten kokas i 10 min. Tryck lite på bären så de söndras.
Tillsätt vanilj och syltsocker och låt koka ytterliggare i 5 min. Skumma och häll upp i burkar.

Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly