Brytbönor med matvete

Brytbönor/Haricots verts med matvete, soltorkade tomater och fetaost

Innehåll 4 port:

200 g Magnihill haricots verts (31801)
2 dl matvete
150 g soltorkade tomater
150 g fetaost
Magnihill timjan (34407)
Magnihill oregano (34409)

Dressing:
1 dl olivolja
2 msk vit balsamicovinäger
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 tsk råsocker

Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
Tina bönorna, skär de soltorkade tomaterna i strimlor och rör ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg alla ingredienserna i en stor skål och blanda med dressingen.
Avsluta med hackad timjan och oregano.

Tips! För bästa resultat, förväll inte de frysta bönorna – bara tina dem.
Passar väldigt bra som tillbehör till grillade lammkotletter. Byt gärna halva mängden haricots verts mot vaxbönor för den vackra färgen.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly