Rostad potatissallad

Rostad potatissallad med oliver och parmesan

Innehåll 4 port:

400 g Magnihill ekologiska potatisklyftor med skal (33781)
200 g svarta oliver med kärna
50 g kapris
100 g Magnihill haricots verts (31801)
2 st Magnihill vitlöksklyftor (32309)
2 små rödlökar
100g parmesanost
ruccola
bladpersilja

Dressing:
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
2 msk risvinäger
½ msk dijonsenap
1 msk honung

Rosta potatisen tillsammans med den pressade vitlöken i ca 20 min i 200 grader i ugnen. Låt potatisen svalna.
Skiva rödlöken och hacka persiljan.
Blanda ihop med potatisen och ruccolan samt oliverna. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen.
Lägg upp på ett stort fat och hyvla parmesanosten på toppen.

Passar utmärkt som tillbehör till sommarens grillkvällar.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly