Matigt rotfruktsbröd


Matigt rotfruktsbröd

Innehåll till 2 bröd:

1 liter vatten
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
3 dl Magnihill Rotfruktsmix (32109, 33730 Eko)
1/2 dl sirap
1 msk torkad fänkål
1 msk anis
1/2 liter rågmjöl
1/2 liter grahamsmjöl eller vetemjöl
1 msk salt

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja och kryddor, rotfrukter samt sirapen.
Arbeta in grahamsmjölet och rågmjölet, tillsätt därefter vetemjöl tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa i skålen under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.

Baka sedan ut bröden och låt jäsa ytterligare en gång på plåten under duk i ca 30 min.
Grädda i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader.

TIPS! Vill du göra rödbetsbröd istället så kan du ersätta rotfruktsmixen med lika mycket av Magnihills frysta rödbetor i strimlor.

Recept framtaget av kock Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly