Spenathummus

Spenathomus

Magnihills spenathummus är en glädje för smaklökarna. Den passar utmärkt till kött och fisk.

Innehåll:
150 gr kikärtor
2 lagerblad
2 st Magnihill vitlöksklyftor (32309) till kokning
200 gr Magnihill bladspenat (31902)
3 tsk tahini
Ca 4 msk vatten
2 st Magnihill vitlök vitlöksklyftor (32309), pressad
Cayennepeppar efter smak
Ca 3 msk citronsaft
1-2 msk sesamfrö till garnering.
Salt

Lägg kikärtorna i blöt över natten. Ta ut spenaten från frysen och lägg spenaten i en skål och ställ i kylen. Koka kikärtorna utan salt i vatten med lagerblad och vitlöksklyftor i ca 1 tim.
De ska vara genomkokta. Häll av vattnet.

Häll kikärtor, spenat, tahini, vatten, vitlök och kryddor i matberedare och kör runt för att få en lagom blandning. Smaksätt med citron och salt.

Lägg upp på ett fat och garnera med sesamfrö och kikärtor. Sesamfröna får gärna rostas till i ugnen.
Tahini är en arabisk sesamfröpasta. Den finns hos välsorterade matbutiker.

Recept framtaget av kock Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly, PDF & Email