Hummus med favoritgrönsak

Beetroot hummus

Beetroot hummus
Hummus med din favoritgrönsak.

Innehåll ca 20 portioner:
1 kg Magnihill frysta grönsaker
(EKO Jordärtskockor 33791, EKO Rödbetor 33790, EKO Sojabönor 33799, EKO Morotsmix 33733, EKO Grönkål 33801 eller ditt eget val av favoritgrönsak)
1 dl Olivolja
3 msk EKO Tahini (sesampasta)
1 dl EKO Persilja, hackad (33901)
4 tsk EKO Vitlök, tärnad (33904)
Saften från en ekologisk citron
½ tsk Gurkmeja
Grovt salt & svart peppar
Lite vatten

Lägg in din favoritgrönsak i ugnen i ca. 1/2 timme i 180˚C, eventuellt med lite grill på slutet, speciellt gott till jordärtskockor som blir bäst med en lätt gyllene färg.
Grönkål och ärter skall tinas i kokande vatten.

Efter att grönsakerna kylts ned blandas alla ingredienserna. Tillsätt eventuellt lite vatten och smaka av med salt och peppar. Konsistensen blir tjock, ungefär som gröt.

Servera hummus till bröd eller vilken slags rätt du föredrar. Hummus passar väldigt bra till buffé, där grönsakens läckra färg (särskilt rödbetor) blir ett vackert blickfång.