Paprika- & Morotspesto

Paprika- & Morotspesto med rostade valnötter och mynta.

Går utmärkt att tillaga EKOLOGISK.

Innehåll ca 10 port:

400 g Magnihill röd paprika tärningar (31701, 33707 Eko)
200 g Magnihill morötter (31010, 33705 Eko)
50 g Magnihill lök (32301, 33723 Eko)
200 g parmesanost
100 g valnötter
1-2 st Magnihill vitlöksklyftor (32309)
Rivet skal och saft av 1 ekologisk citron
Salt och vitpeppar
hackad mynta

Tina upp grönsakerna. Rosta valnötterna på ett stekjärn och låt de svalna.
Riv parmesanosten och blanda alla ingredienserna till en jämn konsistens.
Smaka av med salt och peppar och dekorera med mynta.

Peston passar utmärkt till kyckling, fisk och kött eller som tillbehör till en god ost.

Tips! Gott att blanda med din favorit pasta och att gratinera fisk och kött i ugn.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly