EKO Ärtgazpacho

Ekologisk ärtgazpacho med baconchips

Innehåll 4 portioner:

250 g Magnihill ärter (31102, 31103, 33711 Eko)
250 g kvisttomater
150 g Magnihill lök (32301, 33723 Eko)
50 g Magnihill vitlök (32309)
250 g gurka
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk muscovadosocker
2,5 msk vinäger t ex Cabernet
5 dl grönsaksbuljong
20 skivor bacon

Lägg ut bacon ovanpå bakplåtspapper på en plåt.
Rosta skivorna i ugnen ca 15-20 min i 180 grader tills de har blivit krispiga, eller rosta i micron på ett papper. Lägg sedan ut skivorna på hushållspapper för att avlägsna fettet.
Rosta lök och vitlök i ugnen ca 5-10 min i 180 grader. Skala gurkan och skär den och tomaterna i grova bitar.
Lägg ärter, tomater, gurka och lök i en bunke. Tillsätt muscovadosocker, salt och cayennepeppar. Låt stå i rumstemperatur i ca två timmar. Mixa allt med is och servera kall.

TIPS! Ställ några baconskivor i ett smalt glas. Häll upp gazpachon i ett annat glas och servera vid sidan av varandra.

Recept framtaget av Ekopionjären Johan Florén
Källa: Servera

Print Friendly