Paprikasoppa

Röd paprikasoppa med purjolöksjulienne och rostade solroskärnor

Innehåll 4 port:

3 dl Magnihill röd paprika (31701, 33707 Eko)
1 dl Magnihill lök (32301, 33723 Eko)
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk risvinäger
salt och peppar
1 dl Magnihill purjolöksjulienne (31303)
1 dl solroskärnor

Fräs lök och paprika i en kastrull, häll i grönsaksbuljong och risvinäger.
Låt koka i ca 5 min.
Häll i grädden och koka i ytterligare 5 min.
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Rosta purjolöksjuliennen i en stekpanna, lägg upp på hushållspapper och låt torka.
Rosta solroskärnorna tills de får fin färg och strö över soppan.

Tips! Soppan kan lätt göras matigare med skivor av en god kryddig Chorizo.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly, PDF & Email