Potatis & Purjolöksoppa

Potatis och purjolökssoppa med bacon och kavringkrutong

Innehåll 4 port:

2 dl Magnihill skivad purjolök (31301)
1 dl Magnihill tärnad lök (32301)
3 dl Magnihill potatistärningar (31208)
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
25 g smör
200 g bacon
4 skivor kavring eller annat grovt bröd

Fräs lök, purjolök och potatistärningar i smöret utan att det får färg.
Tillsätt kycklingbuljong och vin, låt puttra i ca 10 min.
Tillsätt därefter grädden, koka i ca 5 min till.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan.

Skär baconet i tärningar och stek tills det blir knaprigt.
Skär kavringen i stavar eller tärningar och rosta i en stekpanna.

Tips: Även god som en isad soppa på varma sommardagar!