Pumpa- & morotssoppa

pumpasoppa morotssoppa

10-12 personer

Ingredienser
300 g ekologisk rödlök, klyftad D33794
1000 g ekologisk pumpa, tärnad D33797
1000 g ekologisk morötter, klyftade D33792
6 klyftor ekologisk vitlök
6 msk färskriven ingefära
6 tsk mald spiskummin
Lite riven muskotnöt
3 liter grönsaksbuljong
2 lime
4 tsk havssalt
Nymald peppar

Dekoration:
200 g pumpakärnor (rostade och lättsaltade)
Purjulök julienne D31303
Lite vispgrädde på toppen

Sätt ugnen på 200 g. Pensla en braspanna med olivolja. Lägg lök i ena sidan av braspannan och blanda den med spiskummin. Lägg pumpa och morötter i den andra sidan och lägg hela vitlöksklyftor ovanpå. Sätt braspannan i ugnen i ca 30 minuter. Rör efterhand, så pumpa och morötter inte blir brända.

Häll sedan de ugnstekta grönsakerna i en gryta och tillsätt ingefära samt riven muskotnöt. Sätt spisen på låg värme och häll på grönsaksbuljong . Värm upp soppan och låt den svalna lite. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt mer spiskummin, salt och peppar.

Rosta pumpakärnorna med havssalt på en het och torr stekpanna tills de hoppar. Häll soppan i tallrik, dekorera med vispgrädde, purjolök julienne och rostade pumpakärnor.

Smaklig spis!