Bruschetta med paprika

Innehåll 2 port:

2 skivor dagsgammalt bröd
2 solmogna tomater
½ schalottenlök eller ½ dl Magnihill lök (32301)
1 Magnihills vitlöksklyfta (32309), pressad
1 dl Magnihill grillad paprika (tinad) (32112)
basilikakvist till dekoration
olivolja

Börja med att ta bort kärnorna från tomaterna skär därefter ner tomatköttet i fina tärningar.
Hacka sedan löken fint.
Blanda i de rostade paprikorna samt finstrimlad basilika. Smaka av med salt och peppar.
Gnid in brödskivorna med vitlök. Stek brödet gyllene.

Placera tomat och paprikaröran på det nystekta brödet. Placera tomat och paprikaröran på det nystekta brödet.

Ringla lite olivolja över och lägg en basilikakvist på toppen.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly, PDF & Email