Spröda tortillachips

Spröda tortillachips med rotfruktschutney med kanel och spiskummin

Innehåll 10 port:

500g Magnihill grovskuren rotfruktsmix (32109)
50g osaltat smör
30g grönsaksbuljong
1 dl vatten
30g rörsocker
5 g spiskummin
saft och skal av ½ ekologisk citron
75 g schalottenlök eller ½ Magnihill lök (32301), hackad
1 krm kanel
1 st röd chili
1 msk risvinäger

1 pkt tortillabröd
olja till fritering

Fräs rotfruktsmixen i smöret, krydda med kanel, spiskummin och hackad chili.
Häll därefter på vatten, grönsaksbuljong, socker, vinäger och lök
samt citronsaft och skal.
Låt puttra på låg värme ca 30 min eller tills vätskan börjar få en sirapsaktig konsistens.
Låt svalna.
Skär tortillabröden i små chips och fritera i olja.
Krydda därefter med salt.

Tips! Passar ypperligt som tillbehör till orientaliskt kryddad kycklingrätt.
Prova även att röra ut chutneyn i creme fraiche för en mild, god dressing
till fisk.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly