Spenatbrulee

Spenatbrulee med smak av rostad vitlök serverad med serranochips och pinjenötter

Innehåll 10 port:

250g serranoskinka

5 dl vispgrädde
50 g Magnihill tärnad lök (32301)
4 g malen muskot
400g Magnihill hackad spenat (31903)
2 dl äggula
skal av en ekologisk citron
100g varmrökt fläsk
3 st Magnihill vitlöksklyftor (32309), hackad

100g pinjenötter

Rosta vitlöken i 200 grader i ugnen ca 10 min.
Fräs lök och det tärnade fläsket. Lägg i den rostade vitlöken och
häll på grädden, krydda med muskot och citronskal.
Låt koka upp.
Rör i den hackade spenaten, mixa och låt svalna, rör därefter i äggulorna och smaka av
med salt och peppar.
Häll upp i smorda portionsformar och baka i vattenbad i 150 grader i ugnen i ca 40 min.

Rosta serranoskinkan i 180 grader i ugnen på ett bakplåtspapper ca 15 min.

Rosta pinjenötterna i en panna tills de får fin färg, salta dem sedan.
Serveras med en läcker sallad.

Tips: Serannoskinkan kan bytas ut mot tex ingefärsmarinerade räkor för en vårig förrätt.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly, PDF & Email