Gryta med bondbönor

Mustig gryta med bondbönor och potatismos

Innehåll 4 port:

400g Magnihill Bondbönor (31803)
400g Magnihill grovskuren Rotfruktsmix (32107)
1 msk tomatpuré
1 kycklingbuljong eller vegetariskt alternativ.
2 st Magnihill vitlöksklyftor (32309)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
1/2 dl rapsolja
2 msk maizena snabbredning
Salt och vitpeppar

Hacka vitlöken fint. Fortsätt med att fräsa rotfruktsmixen och vitlöken i olja på medelstark värme i ca 3 min. Rör i tomatpurén och fräs i ytterligare 2 min.
Tillsätt därefter buljongen, örterna och bondbönorna. Koka på svag värme ca 5 min tills grönsakerna är al dente.
Red av med maizenan till en simmig konsistens, smaka av med salt och peppar.

TIPS! kan med fördel serveras med ett gott rödbetsbröd och lite chevréost.

Recept framtaget av Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall

Print Friendly