Kalopsstekta rotsaker med potatismos

Innehåll till 10 portioner:

2500 g Magnihill rotfrukter rustika (33735 KRAV)
30 st kryddpepparkorn
10 st lagerblad
1 knippe persilja
20 blad basilika
smör
salt och svartpeppar

Tina grönsakerna i kyl över natten i ett hålbleck. Mixa kryddpeppar och lagerblad i en kryddmixer. Lägg rotsakerna i ett bleck, krydda med de mixade kryddorna och rör om. Skiva på kallt smör med en osthyvel så att det täcker. Baka i ugn på 190°C tills rotfrukterna fått färg.
Smaka av med med salt, peppar, finhackad persilja och strimlad basilika.

Servera med potatismos (se recept här under) eller med potatispuré. 

Potatismos

Innehåll till ca 25 personer:
5000 g Magnihill potatis tärnad till mos (33780 KRAV)
9 dl vatten
7 dl mjölk
smör, salt & peppar

Vatten, med kryddor och smör, kokas upp först varefter potatis tillsätts (fryst) efterhand. Späd ev ut moset med mjölk. För att förkorta tillagningstiden, tina potatisen på förhand.

 

Recept på Kalopsstekta rotsaker är framtaget av Christofer Ekman/ Pauls kök