Menu

Morötter i marinad

Orange & gula morötter i honung dijon marinad

En fräsch och färgrik rätt som lyser upp alla salladsbord eller bufféer. Servera som tillbehör, gott att äta kallt dagen efter.

10 portioner

1 kg Magnihill Morotsmix svensk klyftad (art.nr 32118 eller 33733 KRAV)
0,5 dl honung
2 msk dijonsenap
1 dl ekologisk rapsolja
100 g Magnihill gräslök hackad (art.nr 33902 EKO)
Salt och peppar

Gör så här

Tina morötterna i ugn, 175°C under ca 10 minuter. Kyl ned en stund i kylen. Vispa ihop den hackade gräslöken med honung, dijonsenap och rapsolja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i morötterna och blanda om.

Låt stå några timmar i kylen så att morötterna hinner dra åt sig av smakerna.

Recept framtaget av Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall