Menu
Nyheter

Lägg frysta grönsaker på grillen.

Nu har grillsäsongen börjat så smått och för oss svenskar så hör sommar och grillad mat ihop. Under sommarhalvåret grillar vi stora mängder kött oavsett om det är perfekt stekt, bränt, kallt eller förkolnat. Tyvärr glömmer vi oftast lägga de nyttiga grönsakerna på grillen.

Att vi inte grillar tillräckligt med grönsaker kan bero på att vi tycker det är omständigt och svårt att laga grönsaker på grillen.
Kanske är det dags att bryta med tidigare föreställningar om vad som kan grillas. Forskning visar att näringsinnehållet i frysta grönsaker i vissa fall är bättre än i färska grönsaker.

Hur pass färska grönsaker är beror i regel på hur länge sedan det var de skördades och hur långt de har transporterats. I många fall är frysta grönsaker färskare eftersom de fryses direkt efter skörd, när de är som färskast och som bäst.

Foto på Magnihills frysta Grillade grönsaker, art.nr 32117 (potatis, aubergin, paprika röd & gul, squash)