Menu
Magnihill / Nyheter

Tillaga våra produkter i fryst skick

Vi rekommenderar att grönsaker tillagas direkt från frysen för att ge en optimal ätupplevelse när det gäller konsistens, färg och form. Om vissa grönsaker förvaras tinade kan de oxidera och dessutom släppa ifrån sig onödig vätska. Vi rekommenderar till exempel att du tillagar våra frysta jordärtskockor direkt från frysen i en stekpanna eller gryta – gärna med en liten skvätt citronsaft för att hålla dem vita. Så snart de är genomvarma är de klara att äta. Tyvärr oxiderar jordärtskockor snabbt och blir gråaktiga om man inte tillsätter lite syra.

Vi tycker att det ska vara enkelt och lätt att laga god och näringsrik mat. Med våra produkter behöver du inte skala och hacka – ta bara ut exakt den mängd du behöver ur frysen och tillaga direkt. Du minskar matsvinnet och får mer tid över till annat!

Vi producerar inte ready to eat, därför ska våra grönsaker alltid värmebehandlas. Det finns alltid en risk för återkontaminering av t.ex listeria när en produkt inte värmebehandlas innan förtäring. 

Tiden står stilla i frysen. Frysning låser in kvaliteten, näringsämnena och vitaminerna och bibehåller samma höga kvalitet månader senare när du tillagar en produkt.