Menu

Verksamhetspolicy

Vision

Magnihill ska vara kundens första val av samarbetspartner av frysta kvalitetsprodukter från växtriket.

Vi ska också främja utvecklingen av bekväma ekologiska produkter med fokus på svenskt. Vi arbetar för ett hållbart företagande där vi ingår i ett större sammanhang och tar ansvar avseende miljö, hållbarhet och socialt ansvar.

Affärsidé

Magnihill utvecklar, producerar och säljer frysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt, i samarbete med våra kunder och leverantörer.

Kvalitets- och livsmedelssäkerhetspolicy

Magnihill ska fungera som en prioriterad, säker och pålitlig leverantör av frysta växtbaserade livsmedel. Våra samarbeten ska bygga på långsiktiga relationer och hög servicegrad. Vårt verksamhetssystem ska vara certifierat enligt en GFSI-godkänd standard, fungera proaktivt och grunda för att vi levererar trygga produkter med rätt kvalitet. 

Gällande lagar och regler och våra kunders och övriga intressenters krav och förväntningar är en grund från vilken vi ska bedriva ett effektivt arbete där vi ständigt utvecklas och förbättras. Detta sker bla genom öppna diskussioner, produktutveckling och ständiga förbättringar. 

Livsmedelssäkerhetskulturen beaktas i företagets alla beslut, genomsyrar verksamheten och är tydlig för alla anställda och uppfattas även av såväl entreprenörer som besökare. 

Kommunikationen inom Magnihill samt med kunder, affärspartners och andra ska vara öppen, ärlig och effektiv.

Genom långsiktighet i avtal med odlare och leverantörer samt kompetens inom teknik, produktionsprocess och livsmedelssäkerhet stärker vi företagets konkurrenskraft på marknaden och säkerställer långsiktig lönsamhet och kostnadseffektiv produktion. Kompetens inom livsmedelssäkerhet, IT, process- och automationsteknik är verksamhetskritiskt och det säkerställer vi genom kontinuerlig utbildning av vår personal och genom att ta in extern kompetens i specifika frågor. 

Full spårbarhet på råvaror, djupfrysta handelsvaror och FCM (emballage i direktkontakt med livsmedel) är en självklarhet. Likaså att inte arbeta med genmodifierade produkter. 

Våra verksamhetsmål rymmer livsmedelssäkerhets- och kvalitetsmål och följs upp månatligen. 

Miljöpolicy

Den miljöpåverkan som Magnihill ger upphov till ska minskas och förebyggas. Fokus ligger på produktionstekniker, förpackningsmaterial, livsmedelssvinn, avfallsminimering, energiförbrukning samt utsläpp till omgivningen.

Vår ambition är att bli självförsörjande på energi genom förnyelsebar teknik.

Våra verksamhetsmål rymmer miljömål och följs upp månatligen.

Denna policy revideras av ledningsgruppen en gång om året eller vid behov. Detta för att främja efterlevnad och utveckling i verksamhetsarbetet.