Menu

100% Ekologisk Mango

Mango (Mangifera indica) är en växtart i familjen sumakväxter. Den odlad i de flesta av världens varma och tropiska regioner och man började att odla den för ca 4000 år sedan.
Idag är mango en av de mest populära tropiska frukterna. Det finns många olika sorter och de varierar i form, smak och konsistens.

Vår mango odlas med omtanke och är av en sort som ger en jämn fin gul färg, mjuk konsistens och en solmogen söt smak.
Den solmogna mangon skördas för hand, kvalitetskontrolleras och transporteras direkt till produktionsanläggningen där den skalas, snittas och fryses in. Därefter fraktas den djupfryst till oss med båt för att kontrolleras och packas i påse.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

Packad och kontrollerad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Tillberedning:

Naturligt söt fryst mango som är god att äta som den är till frukosten i fil/yoghurt. Passar utmärkt till chutney, smoothies eller desserter.

Recept:

Havtorn & Mango smoothie
Mangoglass