Menu

Ekologiska svenska Blåbär

100 % Ekologiska vilda svenska Blåbär

Blåbär av arten (Vaccinium myrtillus) är en gammal nyttoväxt. Våra ekologiska vilda blåbär kommer från skogarna i norra Sverige, där de mognar i augusti månad.
Fullmogna vilda blåbär är små och har ett saftigt fruktkött, som trots plantans namn är mörkt vinrött. Smaken är söt och lätt syrlig.

Våra blåbär är vildväxande och plockas för hand och transporteras direkt till produktionsanläggningen som ligger i närområdet. I anläggningen rensas och sorteras bären för att sedan frysas in. Blåbären är KRAV-certifierade vilket innebär att ingen plockning är tillåten på hyggen de tre närmaste åren efter trädplantering, eftersom skogsplantorna ofta är behandlade med kemiska medel. Området får heller inte ligga för nära trafikerad väg eller annan föroreningskälla. Dessutom ska cesiumhalten i marken kontrolleras och får inte överstiga de gränsvärden KRAV har satt upp.
Ett socialt ansvarstagande är också en viktig del i KRAV-märkningen. 

Packad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Servering:

Säsong året runt i frysen! Gör en god paj, bakverk, glass eller smoothie. Gott att använda direkt från frysen som topping på gröt, yoghurt eller fil.

Recept från vår receptsamling:

Cheesecake med blåbär
Smoothie med blåbär & mango
Smoothiebowl med blåbär
Smoothie med blåbär och grönkål
LCHF Glass med blåbär