Menu

Ekologiska Svenska Jordärtskockor

100 % Ekologiska svenska Jordärtskockor

Jordärtskockan, som man tidigare kallade solrötter är en flerårig rotfrukt som växer bra i vårt klimat. Den kommer från Nordamerika och de ojämna knölarna kan likna ingefärsroten. Jordärtskockan har en aromatisk och lätt nötaktig smak.

Våra ekologiska jordärtskockor odlas av Magnihills utvalda odlare. Det är en vintergröda som kan skördas båda före och efter frosten har gått ur jorden.
Jordärtskockorna skördas och transporteras direkt till fabriken, där vi tvättar, skalar, snittar och kokar.

Med full spårbarhet kan vi följa råvarans väg från frö till färdig fryst produkt. Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

Servering:

Av Magnihills färdigskalade och skivade svenska jordärtskockor gör du lätt en underbar soppa. Ugnsstek, rosta i panna eller tillaga en läcker puré av jordärtskockan som tillbehör till kött eller fisk.

Tillagning:

Bästa sättet att tillaga Jordärtskockorna är att tillaga dem från fryst i en stekpanna – gärna med ett litet stänk citronsaft över så de håller sig vita. Så fort de är genomvarma är de klara att äta.

Jordärtskockan oxiderar tyvärr snabbt och blir då gråaktiga om man inte tillsätter lite syra.

Ska man koka Jordärtskockorna och servera som tillbehör, gäller samma princip. Häll dem fryst i kokande saltat vatten som har tillsatt några stänk citronsaft. Tag upp dem och smaksätt med salt, peppar och smör eller god olivolja.

Ska man laga puré eller soppa så kokar man Jordärtskockorna tills de faller sönder.

Packad och kontrollerad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Recept:

Jordärtskockssoppa
Jordärtskockscreme