Menu

Ekologiska Svenska Rödbetor

100 % Ekologiska Svenska Rödbetor som är förvällda

Rödbetan är en rotfrukt som kom till Norden på 1600 talet. Den tillhör samma familj som mangold och spenat. Rödbetan är en härlig primör som med sin vackra djupröda färg förgyller maten på tallriken. De är inte bara vackra att se på, de är också lättlagade.

Våra ekologiska rödbetor odlas av Magnihills utvalda odlare. Rödbetorna skördas och transporteras direkt till fabriken, där vi tvättar, skalar, klyftar och blancherar.

Med full spårbarhet kan vi följa råvarans väg från frö till färdig fryst produkt.

Packad och kontrollerad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Servering:

Rödbetor är perfekta att ugnsrosta med exempelvis chevré/fetaost. Eller gör en egen marinad med exempelvis lite olja, färsk rosmarin och flingsalt, blanda runt och låt stå och dra en stund innan de ugnsrostas. Överblivna rödbetsklyftor är goda att äta kalla som salladstillbehör dagen efter.

Recept:

Hummus med rödbetor
Salladsinspiration: Rödbetor