Menu

Ekologiska svenska Rotfrukter

Våra ekologiska svenska blancherade rotfrukter innehåller grovt snittad gul & orange morot, palsternacka och rödbeta. Rotfrukterna är KRAV-märkta och märkta med Från Sverige-märket.

Magnihills ekologiska rotfrukter kommer från utvalda odlingar i Skåne, Halland och på Gotland. Svenska rotfrukter är den en mycket klimatsmart gröda som inte kräver mycket mark att odla på. Rotfrukterna skördas när de är som bäst och transporteras till fabriken, där vi tvättar, skalar, snittar och blancherar. 
Producerad, förpackad och kontrollerad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 

Rotfrukterna finns i förpackning om 500 g (art.nr. 685116 Rotfrukter KRAV) eller 2,5 kg påse (art.nr. 33735 Rotfrukter rustika svenska KRAV)

Rotfrukter svenska KRAV 500 g – se produktblad
Rotfrukter rustika svenska KRAV 2,5 kg – se produktblad 

Vi får tiden att stå still

Rotfrukterna skördas och transporteras därefter till Magnihill. I fabriken tvättar vi och kontrollerar råvarorna, därefter skalas dem, snittas och blancheras innan de fryses in, kontrolleras samt förpackas i påsar. 
I frysen stannar tiden och vid infrysning av nyskördade råvaror bevarar vi såväl alla näringsämnen som allt det goda. Detta gör att vi kan erbjuda ett ”färskt” utbud av grönsaker, bär och frukt – året runt!

Tillagning

Tillagas med fördel direkt från frysen. Ugnsrosta rotfrukterna i 200°C tills rotfrukterna har fått färg, ca 30 min. Ugnsrosta eller stek rotfrukterna med lite raps eller olivolja, tillsätt flingsalt och variera gärna med ytterligare smaker. Exempelvis feta ost, nötter, oliver och lök i alla former. Tillsätt Magnihills ekologiska KRAV-märkta frysta potatisklyftor med skal om så önskas.

Recept

Recept av Louise Bondebjer