Ett stort tack till Eva som gav oss de fina marmeladburkarna och recept till marmeladen som hon gjort på Magnihills bär.
VINBÄRS- & JORDGUBBSMARMELAD
Innehåll:
500gr vinbär
500gr Magnihill jordgubbar
1 dl vatten
8 hg syltsocker
2 tsk vaniljsocker
Lägg bären i en gryta med vattnet och koka upp försiktigt. Då bären har kokt i 5 min. tillsätt vanilj och syltsockret.
Låt alltsammans koka ytterliggare i 5 min. Skumma och häll upp i burkar.
BJÖRNBÄRSMARMELAD
Innehåll:
750gr Magnihill björnbär
2 dl vatten
750gr. syltsocker
2 tsk vaniljsocker
Björnbär och vatten kokas i 10 min. Tryck lite på bären så de söndras.
Tillsätt vanilj och syltsocker och låt koka ytterliggare i 5 min. Skumma och häll upp i burkar.
Foto: Charlotta Lingwall