Brytbönor med matvete

Brytbönor/Haricots verts med matvete, soltorkade tomater och fetaost

Innehåll 4 port:

200 g Magnihill haricots verts (31801)
2 dl matvete
150 g soltorkade tomater
150 g fetaost
Magnihill timjan (34407)
Magnihill oregano (34409)

Dressing:
1 dl olivolja
2 msk vit balsamicovinäger
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 tsk råsocker

Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
Tina bönorna, skär de soltorkade tomaterna i strimlor och rör ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg alla ingredienserna i en stor skål och blanda med dressingen.
Avsluta med hackad timjan och oregano.


Passar väldigt bra som tillbehör till grillade lammkotletter. Byt gärna halva mängden haricots verts mot vaxbönor för den vackra färgen.

Recept framtaget av: Jeff Wehlin

Print Friendly, PDF & Email