Magnihill AB

  • Hem
  • Företaget
    • Korta fakta
    • Filosofi & vision
    • Vår historia
    • Nyhetsarkiv
    • Magnihill stödjer
    • Privacy policy
  • Produktion
  • Sortiment
    • Industri
    • Storhushåll | Foodservice sortiment
      • Ekologiskt
      • Grönsaker
      • Frukt & Bär
      • Blandningar
      • Potatis
      • Kryddor
      • Svamp
    • Konsument
      • Ekologiskt sortiment
      • Grönsaker
      • Bär & frukt
      • Varför ekologiskt?
  • Kvalitet & Miljö
  • Kontakt
    • Leveranser under jul & nyår 2019
    • Vi som arbetar här
    • Hitta till oss
  • Recept
    • SOPPA
      • Spansk Gazpacho
      • Broccolisoppa med bacon & kidneybönor
      • Morotssoppa med vitlök & persiljeolja
      • Blomkålssoppa med kokos
      • Klassisk Grönkålssoppa
      • Enkel sparrissoppa
      • Pumpa- & morotssoppa
      • Jordärtskockssoppa
      • Paprikasoppa
      • Grön ärtsoppa
      • Grön ärtsoppa med kokos
      • Rostad paprikadipp
      • Potatis & Purjolöksoppa
      • EKO Ärtgazpacho
    • TAPAS
      • Bruschetta med paprika
      • Spröda tortillachips
      • Spenatbrulee
      • Spenathummus
    • SALLAD
      • Apelsin & timjan marinerade morötter
      • Broccolisallad
      • Ljummen grönsakssallad
      • Sallad med rödbetor
      • Marinerad gulbeta med ingefära
      • Marinerade sockerbetor med stjärnanis
      • Morötter i marinad
      • Rödbetor
    • VARMRÄTT
      • Vegoburgare med kikärter
      • Kalopsstekta rotsaker med potatismos
      • Hemlagad potatismos
      • Gryta med bondbönor
      • Rustik bondomelett
      • Lime- & örtbakad lax
      • Snabb pizza
      • Grönsaksquesadilla
      • Grillade grönsaker
      • Brytbönor med matvete
      • Rostad potatissallad
      • Smörslungad morotsmix
    • SÅSER & TILLBEHÖR
      • Hummus med favoritgrönsak
      • Hemlagad pesto
      • Ärtcreme
      • Ärtpesto
      • Matigt rotfruktsbröd
      • Jordärtskockscreme
      • Spenathummus
      • Ärthummus
      • Paprika- & Morotspesto
      • Parmesansås med vitlök
    • JUICE & SMOOTHIE
      • Bärmix med Mango EKO smoothie
      • Blåbär & Mango smoothie
      • EKO Smoothies
      • Jordgubb, blåbär, banan smoothie
    • DESSERT
      • Godaste jordgubbsglassen
      • Nyttig EKO Sorbet
      • Vaniljkesella med jordgubbspuré
      • Yoghurtglass med sockerbeta
      • Nyttig smoothieglass
      • Cheesecake
      • Eko Hallondryck
      • Isad jordgubbssoppa
      • Hallonpannacotta
      • Skogsbärsmarmelad
      • Marmelad
      • Mangoglass
      • LCHF-glass med bär
Magnihill AB » Recept » SÅSER & TILLBEHÖR

SÅSER & TILLBEHÖR

Här samlar vi gott och blandat. Allt från enkla dippsåser till tips på nyttiga snacks.

  • Ärtcreme
  • Ärthummus
  • Ärtpesto
  • Hemlagad pesto
  • Hummus med favoritgrönsak
  • Jordärtskockscreme
  • Paprika- & Morotspesto
  • Parmesansås med vitlök
  • Rostad paprikadipp

Här spirar matglädjen, vi tänker ekologiskt!

Magnihill AB är ett skånskt familjeföretag som utvecklar, producerar, importerar och säljer frysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt. I nära samarbete med våra odlare och producenter, i Sverige och andra länder, tar vi fram produkter och förädlar dem så att du ska kunna njuta av frysta produkter med hög kvalité. Läs mer om Magnihill

Kontakta oss:
Tel växel: + 46 (0)42-329880
info@magnihill.se
order@magnihill.se

Filial i Danmark: www.magnihill.dk

In English



Lista på Magnihills KRAV-produkter

Magnihills KRAV-certifikat

Receptsamling

Magnihill har i stolt samarbete med Kurt Weid tagit fram några recept för Storkök/Storhushåll baserat på våra produkter. Läs mer om vårt samarbete här.

Vår receptsamling hittar ni här:
www.magnihill.se/recept

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:
(utkommer ca. 6 gånger/år)

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med PUL. Läs mer om vår privacy policy här.

Följ Magnihill

Facebook Twitter Instagram Youtube

Instagram

  • Magnihill byter från BRC till FSSC 22 000 🌱

Under 2019 har Magnihill genomfört ett stort arbete med att anpassa sitt verksamhetssystem i enlighet med kraven i Food Safety System Certification (FSSC) 22 000.
Från och med 2019-11-27 är Magnihill certifierade i enlighet med Food Safety System Certification (FSSC) 22 000.
När BRC-certifikatet löper ut 2019-12-22 kommer det inte att förnyas.

Ni kan ladda ned våra senaste certifikat för Food Safety System Certification (FSSC) 22 000 och KRAV/EU-ekologisk produktion, import och
införsel, under https://magnihill.se/miljo/

Har ni några frågor rörande våra certifieringar?

Vänligen kontakta vår kvalitetschef Frida Stenarson på frida@magnihill.se 🌱

#magnihill #miljö #certifiering #fssc22000 #krav
  • Receptet på denna smakrika och enkla Vegoburgare / Kikärtsburgare är speciellt framtaget för Storkök / Storhushåll. Det ska vara enkelt och smidigt att laga god och näringsrik mat. Med våra produkter slipper du att skala och hacka – ta bara ut exakt den mängd du behöver från frysen. Du minskar både matsvinn och får mer tid över till annat! Smaklig spis! 🌱

Innehåll 10 portioner:

900 g Magnihill Kikärter förkokta EKO / KRAV (art.nr: 33798)
700 g kokt matkorn
5 msk Magnihill Persilja hackad EKO (art.nr: 33901)
4 msk koncentrerad grönsaksfond
3 msk Magnihill Vitlök hackad EKO (art.nr: 33904)
2,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
0,5 tsk chilipulver
ca 5 st ekologiska ägg
125 g ströbröd
500 g ekologisk prästost, riven
1 tsk spiskummin, krossad

Koka matkornen i vatten på ugnsbleck, smaksätt med grönsaksfonden och salt i 13 minuter. Häll av och låt svalna.
Mixa tinade kikärter med vitllök, chilipulver, salt, peppar och ägg i snabbhacken/mixer till slät puré. Mängden ägg kan variera p.g.a. äggens storlek. Smeten ska ha en potatisbulle-konsistens.

Blanda kikärtsröran med matkorn, ströbröd, riven ost, spiskummin och hackad persilja. Forma burgare av smeten. Bryn i en panna eller på ett stekbord. Lägg därefter kikärtsburgarna på ugnsbleck och låt steka färdigt i ugn.

Servera vegoburgaren med klassiska tillbehör eller t.ex. med en tomatbaserad grönsaksröra – exempelvis Magnihills ekologiska Ratatouille KRAV (art.nr: 33734). 🌱
Våra ekologiska rena förkokta Kikärter är KRAV-odlade och utan konserveringsmedel. De finns att köpa hos: @menigofoodservice @mathem @martinservera @paradisetmatmarknad @rigtigmad.dk 🌱
#foodservice #storhushåll #storkok #magnihill #eko #vego #recept #ekologiskt
  • KRAV lyfter Magnihill i sin nya kampanj ansvarsfulla frukter & grönsaker. 🌱 ”Vi vill samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Vi tycker att ekologiska produkter är ett bra sätt att göra detta. Våra ekologiska produkter förses med KRAV-märket som ett tecken på att råvaran är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan”. Wiveca Almgren är vd på familjeföretaget Magnihill AB i Skåne som utvecklar, producerar, importerar och säljer frysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt. På deras anläggning tvättas, klyftas, strimlas, skivas och tärnas tusentals ton av rotfrukter och ärter varje år för att sedan snabbt frysas in för att behålla alla näringsämnen. Alla grönsaker tas tillvara oavsett utseende.
”Krokiga morötter fungerar lika bra att frysa som de raka”, säger Wiveca. "Det bästa med djupfryst är att råvaran liksom sover i frysen och vaknar till liv i sitt allra bästa skick när den tillagas".
Vitaminer, näringsämnen och bakteriologin förändras inte i frysen. Magnihill skördar när råvaran är som bäst (skördar inte omogna råvaror) och nedfrysning kräver inte konserveringsmedel. Läs mer om Magnihill och KRAV-märkta ansvarsfulla grönsaker här: https://www.krav.se/reportage/vid-infrysningen-stannar-tiden/ 🌱

#magnihill @kravmarkt  #kravmärkt #krav
  • Tack @rigtigmad.dk 🌱🙏🏻
・・・
Crunchy Gooodness 🙌🏼⁠
⁠
"Chokolade" granola er virkelig et forkælelseshit til morgenmaden, her ovenpå en god klat skyr, og bærpuré i bunden - her kan du evt. bruge den økologiske jordbær- eller hindbærpuré fra @Magnihill.⁠
Bagefter pakker jeg dåsen med Granola LANGT VÆK, ellers så snacker jeg den væk i løbet af dagen 😅⁠
⁠
Mæt & Glad - og klar til en ny dag☀️ ⁠
⁠
Håndlavet & Økologisk Granola m/ Kakao, Kakaonibs & Paranødder... og der er altså ikke sparer på nødderne, hvilken man jo kunne have frygtet. ⁠
⁠
Dejlig søndag derude.⁠
⁠
📸 @danishgranolacompany #magnihill #granola #recept #eko #kravmärkt
  • @ekotipset tipsar om våra kikärter. 🌱 Se recept och rabattkod hos @mathem nedan. 🌱 #magnihill ・・・
🤤 ROSTADE KIKÄRTOR 🤤
Vet ni hur gott det är med rostade kikärtor?! 😍
Det går inte att sluta äta. 😋
Jag har provat att göra rostade kikärtor flera gånger innan utan att riktigt lyckas. De har blivit svampiga och rätt trista i smaken. 🤥
Förrän jag provade med FRYSTA ekologiska kikärtor i 1 kg påse. Fattar ni vad smart? Slippa skölja, sila och krångla. Bara att hälla i! Så mycket smidigare även vid användning i grytor och annat, där smaken också blir en helt annan än de vanliga i Tetra. 🙌
Dessa rostade kikärtor blir KRISPIGA på utsidan och segmjuka på insidan. Och gudomligt goda!!
Dessutom proteinrika, nyttiga och perfekta som nyttigare snacks/mellanmål och så sjukt enkelt att göra. 👏
De kan även strös över soppor och sallader! 🥗
DU BEHÖVER:
• Eko kikärtor, gärna frysta från Magnihill (finns hos @mathem), 1 kg
• Eko kryddblandning (jag använde Urtekrams potatiskrydda, passar perfekt), ca 1 msk
• Eko olivolja, ca 1 dl
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll alla ingredienser på en plåt, rör om och sprid ut jämnt.
3. Ställ plåten i ugnen i 1 h och 15 min. Rör om när halva tiden har gått och sprid ut jämnt. (Håll koll i slutet så det inte blir bränt.)
4. Klart! ✨
De rostade kikärtorna är godast att äta samma dag men går även bra att spara i kylskåp i några dagar i burk med tätslutande lock.
Kolla stories om ni vill se hur jag gjorde! 🎥
💰 RABATTKOD 💰
Med koden KIKÄRTOR får alla kunder (nya som gamla) 100 kr rabatt vid köp över 700 kr på @mathem. 😍 Koden gäller t.o.m 18/10 -19.
Har ni provat göra rostade kikärtor? 😀
#ekotipset #mathem #rostadekikärtor #ekologiskt #kravmärkt #veganskt #nyttigt #snacks #kikärtor
  • Menigo julmässa i Båstad 🌱 #magnihill @menigofoodservice
  • Glass med sockerbeta 🌱
I samarbete med Kurt Weid har vi tagit fram ett recept på en väldigt god och krämig glass gjord på Magnihills svenska ekologiska strimlade sockerbetor.
🌱
Innehåll 10 portioner:
500 g Magnihill Sockerbeta strimlad (33788 KRAV)
250 g vispgrädde
600 g yoghurt, naturell
20 st kardemummakärnor
400 g strösocker
0,5 st citronskal, rivet
2 st limeblad
4 st gelatinblad, blötlagt
salt, eventuellt rosenvatten
🌱
Koka upp vispgrädden, en nypa salt, sockret och kardemummakärnor. Smaksätt med rosenvatten – detta kan uteslutas.
Låt dra i minst 10 minuter, sila därefter bort kardemumman. Häll vätskan över sockerbetorna, koka upp och låt koka tills sockerbetorna känns mjuka.
Tillsätt rivet citronskal och limeblad mot slutet. Låt dra en stund.
Ta sedan bort limebladen. Tillsätt de avrunna gelatinbladen.
Mixa allt till en slät puré och eventuellt sila genom finmaskigt sikt om behov finns.
Tillsätt yoghurten och rör smeten slät. Låt smeten svalna och ställ sedan den i kylen några timmar.
Frys sedan i glassmaskin till önskad krämig konsistens.
Dekorera gärna med bär innan servering. 🌱
Vår ekologiska sockerbeta strimlad finns att köpa hos @mathem @martinservera och @menigofoodservice #magnihill #foodservice #recept #glass #storkök #storhushåll #sockerbeta #eko #vimedkrav #närproducerat #kravmärkt
  • @boosta.eko är en nationell kampanj på uppdrag av Jordbruksverket. Syftet är att öka andelen ekologisk mat i restauranger med snabbmat och trafiknära lägen. 🌱
Även när man äter något snabbt ska det vara ekologiskt, sjyst och hållbart! 🌱 Läs mer om kampanjen och appen som tagits fram för att man lätt ska kunna hitta närmsta ekologiska matställe på @boosta.eko 🌱#boostaeko #ekoseptember #eko #ekologiskt

Följ mig!

© 2019 Magnihill AB. All Rights Reserved. Privacy policy

Back to top
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok