Antal : 4-5 baguetter
ca 200 g Magnihill svensk strimlad morot
50 g jäst
8 dl ljummet vatten
2,5 tsk salt
1,6 lit vetemjöl special
ca 50 g Magnihill svensk strimlad morot , tinade (att rulla baguetterna i)
2 dl solrosfrön
Gör så här
Rör ut jästen i vatten tills den lösts upp. Tillsätt salt och morotstrimlor. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg i ca 5 minuter.
Spara ca 1-2 dl vetemjöl till utbakningen.
Täck med bakduk och låt degen jäsa i minst 2 timmar, gärna svalt under hela natten.
Ta upp degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dela degen i 4-5 lika stora bitar. Värm upp ugnen till 225°C.
Forma degen till baguetter eller små bullar. Rulla baguetterna i tinad
strimlad morot innan gräddningen i ugnen.
Lägg baguetterna/bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 40 min. Strö över solrosfrön.Grädda baguetterna/bullarna mitt i ugnen i ca 20 min.
Låt svalna på galler.

