Kalljästa morotsfrallor som du gör snabbt & enkelt dagen innan. Ta fram på morgonen, dela upp den kalla degen i lika stora bitar och skjuts in i ugnen. Efter 30-40 min kan du njut av läckra nybakade ekologiska morotsfrallor.
ca 16 st
Ca 200 gram Magnihill strimlad svensk morot KRAV
50 gram jäst
1 liter mjölk
3 msk olja
2 msk honung
3 tsk salt
4 dl rågsikt
20 dl vetemjöl special
Topping: pumpakärnor och solroskärnor samt flingsalt
Gör så här
Smula jästen i en bunke och lös upp det i mjölken. Tillsätt tinad strimlad morot, mjöl x 2 (lite i taget), olja, honung och salt och rör ihop till en deg.
Täck degen och ställ i kylen över natten.
På morgonen stjälper du upp degen på mjölat bord och delar upp i lika stora bitar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö på frön/kärnor och flingsalt. Låt jäsa på plåten ca 20 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader, över- och undervärme i ungefär 15-20 minuter.
Låt svalna på galler med eller utan bakduk.
Recept framtaget av Louise Bondebjer.