Menu

Krämig jordärtskocksdip / créme

Jordärtskocka Magnihill jordärtskockspuré

10 portioner

 1 kg Magnihill jordärtskocka skivad svensk KRAV (art.nr 33791 eller 963519 )
ca 200 gram Magnihill lök gul tärnad (art.nr 33723 KRAV, 32303 konventionell)
3 msk rapsolja, neutral smak
ca 200 gram gul lök, finhackad
300 gram cream cheese
2 msk citronsaft
salt & peppar

Gör så här

Värm en rymlig stekpanna med olja och fräs den frysta tärnade gula löken i 10 minuter, utan att ta färg. Tillsätt den frysta jordärtskockan och låt steka ihop i ca 15 minuter tills allt mjuknat.

Låt svalna! Mixa röran slät med stavmixer eller matberedare, blanda ner cream cheese och citronsaft till en fluffig, jämn dip / crème. Smaka av med salt och peppar.

Servera som dip till grönsaker eller spread till nybakat bröd/knäcke.

Recept i samarbete med Louise Bondebjer.