Spansk Gazpacho

Innehåll 10 portioner:
200 g Magnihill lökpuré KRAV
1,5 l Magnihill tomatpuré KRAV (naturell)
500 g gurka
1/2 st. paprika, grön
1/2 st. paprika, röd
250 g ekologisk tomatpuré, koncentrerad
2 tsk Magnihill vitlök hackad EKO
5 msk olivolja, extra virgin
1,5 dl apelsinjuice
3 krm apelsinskal, rivet
4 msk äppelcidervinäger
salt, mal. vitpeppar, tabasco, worcestersås
brödkrutonger och fintärnad paprika                      

Koka upp Magnihill tomat och lökpuré och kyl sedan snabbt. Skala gurkan. Tvätta och ansa paprikan.
Skär dem i grova bitar. Mixa gurka, paprika och vitlöken.
Tillsätt tomatpurén KRAV och lökpurén KRAV. Mixa alltsammans med olivoljan, apelsinjuicen, konserverad tomatpuré och vinägern.
Smaka av med salt, nymalen peppar, några stänk tabasco, riv. apelsinskal och lite Worcestersås.
Låt stå i kyl någon timma så att smaken utvecklas.
Serveras med brödkrutonger och fintärnad paprika och eventuellt hackade ägg.

Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.