Tomatsoppa med chili

Innehåll 10 portioner:
2,5 l Magnihill tomatpuré KRAV, naturell
200 g ekologisk tomatpuré, koncentrerad
0,5 l Magnihill lökpuré KRAV
0,5 l grönsaksbuljong
4 st. vitlöksklyftor 
2 msk oregano, torkad
1,5 tsk chiliflakes
2 msk strösocker
300 g Magnihill palsternacka, tärnad KRAV
1,5 dl crème fraiche
salt, mal. svartpeppar, mal. kummin, olivolja 

Hacka den skalade vitlöken till fina tärningar. Fräs den en stund i olivolja. Tillsätt Magnihill tomatpuré KRAV, tomatpuré konserv och grönsaksbuljongen.
Tillsätt malen kummin, chili flakes, oregano och strösocker. Låt koka i ca 20 min.
Bryn under tiden de tinade palsternackstärningarna i olivolja.
Smaka av soppan med salt och ev. malen peppar. Tillsätt palsternackstärningarna.

Toppa gärna soppan med crème fraiche vid serveringen.                                                                               

Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.