Menu

Rotfruktschutney

Spröda tortillachips med svensk rotfruktschutney med kanel och spiskummin. Passar ypperligt som tillbehör till orientaliskt kryddad kycklingrätt. Prova även att röra ut chutneyn i crème fraiche för en mild, god dressing till fisk.

Innehåll 10 port:
500 g Magnihill grovskuren rotfruktsmix svensk (art.nr. 32107)
50 g osaltat smör
30 g grönsaksbuljong
1 dl vatten
30 g rörsocker
5 g spiskummin
saft och skal av ½ ekologisk citron
75 g schalottenlök 
1 krm kanel
1 st röd chili
1 msk vinäger

1 pkt tortillabröd
olja till fritering

Fräs rotfrukterna i smöret, krydda med kanel, spiskummin och hackad chili.
Häll därefter på vatten, grönsaksbuljong, socker, vinäger och lök samt citronsaft och skal.

Låt puttra på låg värme ca 30 min eller tills vätskan börjar få en sirapsaktig konsistens.
Låt svalna.
Skär tortillabröden i små chips och fritera i olja.
Krydda därefter med salt.

Recept framtaget av Jeff Wehlin