En smakrik gryta med smaker hämtade från det asiatiska köket. Grytan har en mild smak av röd curry, krämig kokosmjölk och fräscha wokgrönsaker.
10 portioner
ca 800 g Magnihill svenska wokgrönsaker KRAV eller wokmix KRAV
ca 500 g Magnihill broccolibuketter, delade
ca 900 g kycklingfiléer
4 burkar kokosmjölk (400 ml)
4 msk Magnihill vitlök hackad EKO
3 msk olja
5 msk rödcurry-paste
5 tsk fisksås
salt & vitpeppar
Topping/Tillbehör
Basmatiris – koka enligt instruktioner på förpackningen.
Sesamfrö
Färsk koriander
Gör så här
Koka basmatiris enligt instruktioner på förpackningen. Hetta upp olja i en rymlig gryta, tillsätt fryst vitlök och röd currypaste på medelvärme i några minuter. Strimla kycklingfiléerna och stek med i 10 minuter. Häll över kokosmjölken, smaksätt med fisksås. Lägg sedan ner wokgrönsaker och broccoli, låt grytan sjuda utan lock i ca 15 min, rör om. Se efter så att grönsakerna är spänstiga och smaka av med salt och peppar.
Vid servering
Dekorera med färsk koriander och servera tillsammans med sesamfrön och nykokt basmatiris samt morotsbaguetter.

