Menu
Nyheter

Från Sverige-veckorna: Mer svensk mat på tallriken

Mer svensk mat på tallriken – för trygghet, beredskap och hållbarhet

När vi producerar mer mat i Sverige stärker vi inte bara vår självförsörjningsgrad – vi vinner också viktiga fördelar:

  • Livsmedelssäkerhet – Sverige har en hög livsmedelssäkerhet.
  • Spårbarhet & transparens – vi vet var råvarorna kommer ifrån och hur de odlats.
  • Miljö & klimat – kortare transporter ger lägre klimatavtryck.
  • Samhällsnytta – fler jobb och levande landsbygd.

På Magnihill arbetar vi för att öka andelen svenska produkter i vårt sortiment och inspirera till nya grödor i Sverige. Genom att välja svenskproducerat bidrar ni till att bevara kunskap, utveckla odlingen och bygga en robustare livsmedelsförsörjning för framtiden.

Växtbaserat & fryst – framtidens mat

Fryst växtbaserat är klimatsmart, näringsrikt och bekvämt. Det minskar svinn, sparar resurser och bevarar smak och kvalitet. Vi är övertygade om att detta är en självklar del av framtidens hållbara måltider – för både människor och planet.

Från Sverige-märket gör det tydligt

Alla våra 100% svenska produkter är märkta med Från Sverige-märket. Med Från Sverige-märkningen blir det tydligt för konsumenter, storkök och vid offentliga upphandlingar  att produkterna är odlade, förädlade, packade och kontrollerade i Sverige.