Marinerad gulbeta med ingefära

Till ca. 10 portioner:
300 g Magnihill gulbeta klyftad Svensk KRAV
2 msk rapsolja kallpressad
3 g sweet chili sauce – Rapsona
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 msk citronsaft, färsk
0,5 msk citronskal, riven – volym
0,5 tsk chiliflingor
40 g ingefära färsk, skalad & riven
1 msk Magnihill persilja EKO

Häll de frysta gulbetorna i kokande saltvatten. Låt koka upp och häll av dem. Blanda alla övriga ingredienser och låt dem dra en stund. Häll lagen över de varma gulbetorna och låt svalna. Servera som tillbehör eller i salladsbuffén.

Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.

Foto: Charlotta Lingwall