Hummus med favoritgrönsak

Beetroot hummus

Grundrecept till ca. 20 portioner. Obs! Mängden vätska kan variera beroende på råvara. Tillför vatten till önskad konsistens.

Innehåll:
1 kg Magnihill frysta grönsaker
(EKO Jordärtskockor 33791, EKO Rödbetor 33790, EKO Kikärter 33798, EKO Gulbeta 33787, EKO Sötpotatis 33785, EKO Sojabönor 33799, EKO Morotsmix 33733, EKO Grönkål 33801 eller ditt eget val av favoritgrönsak)
1-2 dl ekologisk olivolja, den större mängden främst till kikärterna
3 msk EKO Tahini (sesampasta)
1 dl Magnihill EKO Persilja, hackad (33901)
6 tsk Magnihill EKO Vitlök, hackad (33904)
1-2 ekologiska citroner (saften från citronerna)
½ tsk gurkmeja
Grovt salt & svart peppar
Lite vatten

Lägg in din favoritgrönsak i ugnen i ca. 30-45 minuter på 180˚C, eventuellt med lite grilleffekt de sista minuterna (speciellt för jordärtskocka som blir bäst med lite gyllene färg)
Grönkål och ärter skall tinas i kokande vatten.

Låt grönsakerna svalna och blanda/mixa sedan alla ingredienser tillsammans. Tillsätt eventuellt lite vatten och smaka av med salt och peppar. Konsistensen skall vara tjock, ungefär som gröt.

Servera hummus till bröd eller vilken slags rätt du föredrar. Hummus passar väldigt bra till buffé, där grönsakens läckra färg (särskilt rödbetor) blir ett vackert blickfång.