Broccolisoppa med bacon & kidneybönor

Innehåll 10 portioner:
800 g Magnihill broccolipuré KRAV
200 g Magnihill lökpuré KRAV
150 g Magnihill kidneybönor röda KRAV
 10 dl grönsaksbuljong
   3 dl vispgrädde
400 g bacon skivad
200 g broccoli, delat i små bitar
salt, malen peppar

Lägg ut baconskivorna på ugnsbleck med bakplåtspapper. Täck dem med bakplåtspapper och lägg på ett bleck som tyngd. Kör baconskivorna i het ugn tills de är krispiga. Ta upp dem på hushållspapper och bryt dem sedan till flakes.

Blanda broccolipuré och lökpuré med grönsaksbuljongen. Låt koka upp. Tillsätt grädden och låt småputtra en stund.

Smaka av med salt och malen peppar. Tillsätt broccoli i små bitar och kidneybönorna så sent som möjligt.
Anrätta soppan och lägg i bacon flakes.

Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.