Menu

Bärpaj med vaniljråkräm

Knäckig bärpaj med jordgubbar, hallon och körsbär. Till det serveras en härlig nyvispad vaniljråkräm. Recept framtaget av Louise Bondebjer.

Innehåll 10 personer

Bärpaj

200 gram Magnihill Körsbär KRAV (art.nr 33634)
175 gram Magnihill Jordgubbar KRAV (art.nr 33610)
120 gram Magnihill Hallon w&b KRAV (art.nr 33613)
225 gram smör
4 dl strösocker
3 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma, nymalen
2 msk potatismjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 195 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form, ca 28-30 cm.
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dessa i smeten.
Bred ut smeten i formen.

Rör om de frysta bären tillsammans med potatismjöl i en skål och peta sedan ner i smeten.
Baka mitt i ugnen ca 45-50 minuter.
Pajen skall inte vara kladdig men gärna krämig i mitten och fin färg på ytan.

Låt pajen vila en stund innan servering, servera med vaniljråkräm.

Vaniljråkräm

5 äggulor
4 msk strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här

Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Vispa grädden fast.
Vänd ner ägg-vispet i grädden och rör om varsamt! Ställ svalt.

Servering

Dekorera bärpajen med färska myntablad och servera med nyvispad vaniljråkräm.