Menu

Nice cream mango med kokostopping

En krämig, nyttig vegansk sorbetliknande glass som bara innehåller två ingredienser. Ljuvligt god! Basen på en ”nice cream” är fryst banan. Istället för mango kan du använda t.ex. jordgubbar eller vår värmebehandlade hallonpuré.
En lika del banan med en lika del bär eller purétoppar.

10 portioner

10 dl Magnihill mango KRAV (art.nr: 828529)
10 frysta ekologiska bananer

Topping

2 dl kokosflingor, rostade
Magnihill fryst mango KRAV
färsk mynta

GÖR SÅ HÄR

Skiva bananerna och lägg i en påse och sedan in i frysen. Låt bananerna vara i frysen i minst 3 tim.

Ta ut bananerna och den frusna mangon, låt stå och tina i några minuter.

Häll ner bananskivor och mangobitar i en matberedare och mixa till önskad fast konsistens, tillsätt ev lite vatten.
Smaksätt gärna med vanilj, ingefära eller kardemumma.

Servering

Lägg upp i skålar och toppa mangobitar, myntablad och rostade kokosflingor. Gott att toppa med våra goda hallon.

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer, foto av Charlotta Lingwall.