Här kommer ett somrigt recept på ekologiska jordgubbsbollar på 3 ingredienser som är glutenfria, veganska och utan tillsatt socker. Recept i samarbete med @anna_winer på Instagram
Innehåll
2 dl (ca 230 g) mixade Magnihills ekologiska jordgubbar KRAV (art.nr 33610 – 2,5 kg påse eller art.nr 106029 – 850 gr påse)
1,5 dl glutenfria havregryn
4 msk neutral kokosolja
Så gör du en sats
1. Mixa tinade jordgubbar och mät upp så du har 2 dl ”jordgubbsmos”. Mixa jordgubbsmoset med havregryn väl – tills det blivit en vätska. Sila ner vätskan i en kastrull. Det blir väldigt lite mos som blir kvar i silen, det ska inte användas. Moset som blir över går bra att använda och blanda ned i gröten eller liknande.
2. Sjud vätskan under omrörning tills den blivit riktigt tjock. Låt svalna något och rör sedan ner kokosolja. (Tillsätt även valfri sötning om du önskar bollarna ännu sötare). Ställ smeten kallt över natten.
3. Rör/mixa smeten slät och rulla till bollar i valfria tillbehör. Fukta händerna lätt så är det enklare att forma den kladdiga smeten.
4. Förvara bollarna i kylen.
🍓
Tips! Blev smeten för lös? Tillsätt mer kokosolja och kyl den på nytt.
Recept & bilder av Anna Winér https://www.instagram.com/anna_winer/