Ett färgglatt och smakrikt tillbehör till julens bufféer.
10 portioner (som tillbehör)
1 000 g Magnihill brysselkål (art.nr 32005)
250 gram Magnihill granatäpplekärnor (790524 KRAV, 33207 konventionell)
2 msk Magnihill hackad vitlök (art.nr 33904 EKO)
500 gram rödkål, strimlad
3 msk matolja med neutral smak + 3 msk vit balsamvinäger
3 apelsiner, i tunna skivor
Apelsindressing
2 apelsiner (juice och zest)
1,5 dl olivolja
4 msk vit balsamvinäger
1-2 msk flytande honung
salt
Gör så här
Hetta upp en rymlig stekpanna och häll ner matolja, lägg ner den frysta hackade vitlöken och rör om. Tillsätt sedan fryst brysselkål och stek på medelvärme i ca 10 minuter tills de är genomvarma och har kvar sin spänst.
Skala och skiva tre apelsiner i tunna skivor. Lägg den strimlade rödkålen i en bunke och massera in 3 msk olja och vit balsamvinäger.
Apelsindressing: Till dressingen pressas juice och finrivet skal av ytterligare två apelsiner. Blanda och vispa ihop alla ingredienserna till apelsindressingen i en skål, smaka av med salt.
Servering: Lägg rödkålen på ett vackert fat och toppa med brysselkål, apelsinskivor och tinade granatäppelkärnor.
Häll apelsindressingen över salladen.