Menu

Gulbetssallad med gröna ärter

Magnihill gulbeta ärter svenska KRAV ekologiskt eko

Innehåll 10 portioner

1,5 kg Magnihill gulbeta klyftad svensk (art.nr 33787)
4 dl Magnihill gröna ärter (33711 KRAV, 577329 KRAV, 31102 konventionella, 31101 Ärter små)
ca 20 g Magnihill vitlök* hackad (33904 EKO) eller 4 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 st gurka
3 dl rapsolja + lite rapsolja för att smörja formen
1 dl (knappt) vit balsamvinäger
2 msk honung
0,5 -1 st citron, finrivet skal och saft
0,5 dl solroskärnor 
salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn. Ta fram en rymlig värmetålig form, droppa i rapsolja att smörja formen med. Häll sedan i de frysta gulbetsklyftorna, tillsammans med den frysta hackade vitlöken.
Baka i ugn, ca 40 minuter eller tills de fått önskad mjukhet. Doppa de gröna ärtorna snabbt i hett vatten.

Dela gurkan på längden och skeda ur innanmätet, skär till halva skivor.

Under tiden: mixa rapsolja, vit balsamvinäger och honung med stavmixer till en slät olja. Lägg i citronsaft och skal, rör om. Smaka av med salt och peppar.

Servera de varma ugnsbakade gulbetorna på ett fat tillsammans med gröna ärtor, skivad gurka och ringla citronoljan över. Dekorera med solroskärnor!

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer.