Menu

Klassisk rödbetssallad

10 portioner

1000 g Magnihill rödbeta tärnad (art.nr 33803 KRAV) 
250 g Magnihill äpple tärnad (art.nr 33624 KRAV, 33205 konventionell)
2 rödlökar, finhackade
2,5 dl majonnäs
2 dl crèmefraiche
2 msk dijonsenap
2,5 krm svartpeppar
1,5 krm salt
Topping: finhackad persilja

Gör så här

Ta fram en kastrull och koka upp lättsaltat vatten. Lägg i de tärnade rödbetorna & låt sjuda i ca 1 minut, låt rinna av och svalna.

Lägg de tinade äppletärningarna och rödlök i en rymlig skål tillsammans med de kalla rödbetstärningarna. Blanda ihop allt med majonnäs, crèmefraiche och dijonsenap. 

Smaka av med svartpeppar & salt. Toppa med finhackad persilja.

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer