Orange & gula morötter i honung dijon marinad
En fräsch och färgrik rätt som lyser upp alla salladsbord eller bufféer. Servera som tillbehör, gott att äta kallt dagen efter.
10 portioner
1 kg Magnihill Morotsmix svensk klyftad (art.nr 32118 eller 33733 KRAV)
0,5 dl honung
2 msk dijonsenap
1 dl ekologisk rapsolja
100 g Magnihill gräslök hackad (art.nr 33902 EKO)
Salt och peppar
Gör så här
Tina morötterna i ugn, 175°C under ca 10 minuter. Kyl ned en stund i kylen. Vispa ihop den hackade gräslöken med honung, dijonsenap och rapsolja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i morötterna och blanda om.
Låt stå några timmar i kylen så att morötterna hinner dra åt sig av smakerna.
Recept framtaget av Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall