Menu

Örtig majssallad

Ett trevlig tillbehör till höstens bufféer, majssallad gjord på vår naturligt solmogna söta majs.

10 portioner

1 000 gram Magnihill majs (art.nr 33714 KRAV, 314011 konventionell)

300 gram Magnihill lök skivad (art.nr 33732 KRAV, 323020 konventionell)

1 kruka färsk basilika

100 gram färsk babyspenat

4 msk vit balsamvinäger

2 dl rostade solrosfrön

4 msk matolja med neutral smak + 3 msk smör

Vitlökscrèmefraiche

6 dl crèmefraiche

ca 7 g Magnihill vitlök hackad (art.nr 33904 EKO) 

salt & peppar

honung

Gör så här

Hetta upp en stor stekpanna med matolja och smör, tillsätt den frysta skivade löken och låt steka ihop tills det har mjuknat och fått lite färg.

Tillsätt därefter majs och rör om, låt steka ihop ca 10-15 minuter på medelvärme.

Ta fram en skål och mixa ihop ingredienserna till vitlökscrèmefraichen, smaka av.

Lägg solroskärnor i en torr, het stekpanna och rosta dem. Rör om ofta, annars riskerar du bränna kärnorna. Smaka av med salt. Låt de rostade kärnorna svalna och lägg dem sedan åt sidan.

Just innan servering, vänd ner grovhackade basilikablad och färsk babyspenat i salladen och ringla vit balsamvinäger över.

Servera majssalladen på ett uppläggsfat eller skål tillsammans med rostade solroskärnor och vitlökscrèmefraiche.

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer.